Nyhedsbrev
Dosispakket medicin

Dosispakket medicin

Medicin pakket specielt til dig

Dosispakket medicin pakkes i små gennemsigtige poser hvor der blandt andet er trykt navn, CPR-nummer og tidspunkt for indtagelse af dosis.

Dette gør det lettere at holde styr på hvilken medicin der skal bruges hvornår og hvis der er noget du skal være særligt opmærksom på, vil dette også stå på den enkelte pose.

Information om din medicin

Du vil få udleveret informationsmateriale om din medicin, første gang du henter den. Der vil i dette materiale blandt andet være et doseringskort. Derudover kan der også være vedlagt general information om de enkelte produkter.

Doseringskortet indeholder en oversigt over den medicin der er pakket i rullen. Du vil modtage et sådan skema første gang og hvis der kommer ændringer i din medicin.

Det er en god idé at medbringe dette skema når du skal til lægen eller hvis du skulle blive indlagt på hospitalet.

Dosiskortet indeholder følgende:
  • Hvilke tabletter og kapsler du modtager i dosispakken
  • Beskrivelse af de enkelte tabletters/kapslers udseende
  • Beskrivelse af årsagen til behandling med de enkelte tabletter/kapsler
  • Tabletternes/kapslernes dosering
  • Særlige forhold, du skal være opmærksom på, når du tager din medicin

Udlevering af dosispakkerne

Medicinen afhentes hver 14. dag på apoteket. I særlige tilfælde kan der pakkes til længere tid. Hver enkelt pakke indeholder kun medicin til et tidspunkt på dagen, dog kan det i få tilfælde være nødvendigt med flere pakker til et enkelt tidspunkt.

Pakkerne er altid i den rækkefølge de skal bruges

Hvad koster dosispakket medicin?

Der er et "pakke gebyr", men dette tæller også med i det offentlige tilskud "CTR". Til gengæld betaler du kun for den medicin du skal bruge. Du vil som en del af dosispakken kun modtage den billigste og derved sikres du den bedste pris. 

Hvis du bliver indlagt

Det er en god ide at medbring dosiskort og dosisrulle. Men hvis du er indlagt gennem længere tid skal du, eller en pårørende, huske at afmelde rullen på apoteket. Dette skyldes at man ikke kan returnerer ubrugte pakker, da disse er pakket specielt til dig, og derfor ikke kan bruges af andre.

Dine oplysninger